Vragen? Bel onze artsen:

Administratieve vragen:

Vraag uw afname set aan:

Stel uw vraag digitaal:

Wat zijn stamcellen?

Alles in het lichaam is opgebouwd uit cellen en deze cellen worden allemaal in een continu proces vervangen/vernieuwd. Stamcellen leveren die cellen door zich te differentiëren (te delen). Stamcellen zijn dus eigenlijk de producenten van alle cellen in ons lichaam.

Het lichaam heeft dus stamcellen nodig om voort te bestaan.  Gedifferentieerde cellen (afhankelijk van het type stamcel) kunnen uitgroeien tot iedere willekeurige cel (b.v. kraakbeen, bloed, orgaan – en spierweefsel, huid, hormoonweefsel, etc).

Naarmate wij ouder worden, wordt de hoeveelheid actieve stamcellen in ons lichaam minder.  Dit wordt gezien als een van de belangrijke redenen van veroudering en wordt omschreven als “cell depletion” m.a.w. celtekort.  Het lichaam heeft te weinig actieve, zichzelf differentiërende, stamcellen om het lichaam op peil te houden.

Video afspelen

Hendrikje van Andel-Schipper

Hendrikje van Andel-Schipper werd 115 jaar oud en stelde na haar dood haar lichaam ter beschikking van de wetenschap. Zij bleek nog maar 2 actieve bloedvormende stamcellen in haar lichaam te hebben. Navelstrengbloed bevat overigens zeer veel van deze bloedvormende stamcellen.

Een van de conclusies van het onderzoek was dat, als je tijdens je leven dit soort stamcellen zou opslaan en later toedienen, je de productie van bloedcellen beter op peil zou kunnen houden: thedailystar.net

Beter toepasbaar dan de uit navelstrengbloed opgeslagen stamcellen zijn er eigenlijk niet voor uw kind. Wie weet wat de toekomst brengt maar je eigen stamcellen uit navelstrengbloed als extra voorraad beschikbaar hebben is een unieke mogelijkheid.

Video afspelen

Gesprek over behandeling met eigen stamcellen bij Edwin Evers

In dit gesprek hoort u iemand vertellen over zijn herstel door toediening van zijn eigen, uit beenmerg verkregen, stamcellen waardoor hij in gezondheid verder kan leven.

In het lichaam bevindt zich een reservevoorraad stamcellen (voornamelijk in het beenmerg). Deze voorraad wordt naarmate je leeftijd vordert steeds minder. Hoe bijzonder is het dat je door je eigen stamcellen op te slaan deze later zou kunnen aanvullen.

Stamcellen uit navelstrengbloed zijn je eigen stamcellen en daardoor probleemloos en veilig toepasbaar. Deze stamcellen blijven 0 jaar oud en worden ook niet aangetast door het leven zelf. Als je, door alle nieuwe ontwikkelingen, in staat bent om cellen te bewaren die je lichaam en alle onderdelen daarvan kunnen herstellen dan is de vraag of je deze zou willen bewaren niet meer zo moeilijk.

Video afspelen