اتصل بالخبراء المتخصصين لدينا:

الإدارة:

اطلب مجموعة جمع وحفظ الدم الخاصة بك:

هل لديك أسئلة؟ استخدم نموذج

الأسئلة الشائعة

إن كان هناك شيء ما غير واضح، أو لم تتمكن من العثور على الإجابة المناسبة لسؤالك، الرجاء، لا تتردد في مراسلتنا عبر البريد الإلكتروني info@stamcelbank.nl أو الاتصال بنا على رقم 222 8 465 - 033.

Vragen over de procedure

بناء على طلبك، نقوم بإرسال مجموعة جمع وحفظ الدم الخاصة بك إلى العنوان الذي أدخلته عبر البريد. تحتوي المجموعة على كيس الدم وجميع المواد التي يحتاج إليها الأخصائي الطبي أو القابلة لجمع دم الحبل السري. فيديو يوضح الإجراءات المتبعة

Iedere verloskundige of arts is in principe bekend met de handeling. Zij nemen vaker bloed af uit de navelstreng voor de Rhesus-test. Dit is in principe dezelfde handeling alleen nu met meer bloed.

Voor de zekerheid zit er in de set een procedure (A4-tje) waarin het nog een keer beschreven staat. De procedure staat ook beschreven aan de binnenzijde van de doos waar alle materialen in verpakt zijn.

Direct na het afnavelen van het kindje wordt het navelstrengbloed afgenomen. De verloskundige of gynaecoloog bepaalt dat moment.

De stamcellen moeten binnen 72 uur na de afname bij ons in het laboratorium zijn. Dus als u overdag bevalt, belt u ons direct en wordt het nog dezelfde dag opgehaald. Als u ‘s nachts bevalt dan belt u meteen de volgende morgen.

In principe lifetime maar de eerlijkheid gebied ons erbij te zeggen dat dat nog nooit is aangetoond omdat de mogelijkheid nog niet zolang bestaat. Er is bewezen dat stamcellen 23 jaar bewaard kunnen blijven en bij ontdooien is de kwaliteit nog exact hetzelfde als daarvoor. Op basis hiervan gaat men er van uit dat stamcellen levenslang bewaard kunnen blijven.

Het liefst zoveel mogelijk maar voor het beste resultaat is minimaal 60 cc wel nodig. Uiteraard wordt alles in ons laboratorium getest. Soms zit er in minder navelstrengbloed toch voldoende stamcellen.

Nee. De navelstreng bestaat uit drie vaten en je gebruikt meestal het grootste vat voor de afname.

Ja, bij een keizersnee kan ook het navelstrengbloed ook worden afgenomen. Dan worden uiteraard het kindje en de placenta tegelijkertijd geboren. Het achtergebleven navelstrengbloed wordt dan opgevangen.

Bij een twee-eiige tweeling heb je twee sets nodig omdat ze ieder een eigen placenta heeft. Bij een één-eiige tweeling heb je maar één set nodig.

De set mag gewoon op kamertemperatuur bewaard blijven en dus niet in de koelkast.

Alle ingevulde formulieren en de bloedzak en de 2 buisjes bloed van de moeder mogen in de doos worden teruggeplaatst. Vervolgens gaat de set in de witte plastic zak van DHL met de zwarte letters en daarna legt u de vrachtbrief er los bovenop.

Vervolgens belt u ons en wij regelen dat de koerier het komt ophalen. Dat kan zijn in het ziekenhuis of thuis, afhankelijk waar u bent.

In ongeveer 5% van de gevallen is de hoeveelheid navelstrengbloed te weinig of is de kwaliteit niet voldoende om het op te slaan. Dan vindt er geen opslag plaats. Mocht dat het geval zijn dan worden u geen kosten berekend. U betaalt dan helemaal niets.

Vragen over de kosten & overeenkomst

U betaalt eenmalig €296,50 voor de set, de afname, de bewerking in het laboratorium en de opslag. Daarna betaalt u €121 euro per jaar om de stamcellen opgeslagen te houden (€30,25 euro per kwartaal per automatische incasso). Deze €121 euro verandert niet. Mocht er in de toekomst aanleiding zijn om de tarieven aan te passen dan zal dat alleen gaan gelden voor de mensen die vanaf dat moment instappen.

U hoeft van te voren niets te betalen. Het is aan te bevelen om alle formulieren uit de set vast zoveel mogelijk van te voren in te vullen. Best wat werk. Nadat u bevallen bent en wij het navelstrengbloed hebben ontvangen en goed is op geslagen, krijgt u van ons de resultaten en de factuur.

Mocht er onverhoopt iets in het hele proces misgaan waardoor we geen stamcellen kunnen opslaan, dan betaalt u helemaal niets. Dan is het al vervelend genoeg dat het mis is gegaan.

Ja, dat is de makkelijkste en veiligste methode en hoeft u niets vooruit te betalen. Mensen die (tijdelijk) in het buitenland verblijven kiezen soms voor het opsturen van een factuur per jaar. Wilt u een aangepaste betalingsstructuur dan kan dat eventueel in overleg.

De overeenkomst is een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Stamcellen kunnen langjarig worden opgeslagen zonder dat de kwaliteit verminderd. Vanwege de lage instapkosten is het wel nodig dat de stamcellen tenminste 10 jaar blijven opgeslagen.

Vragen over eigendom

نت تظل مالك الخلايا الجذعية في جميع الأوقات. نحن حرفياً البنك الذي يخزن الخلايا الجذعية لك. سيكون عليك دائمًا إعطاء موافقتك إذا حدث أي شيء للخلايا الجذعية. عندما يصلون إلى سن الرشد ، تنتقل الخلايا الجذعية تلقائيًا إلى الشخص نفسه.

De stamcellen uit de navelstreng zijn uiteraard een 100% match voor het kindje zelf. Voor 1e lijn familieleden (broer, zus) is de matchingskans 25% (1 op 4).

Voor de helderheid: de matchingskans voor niet gerelateerde personen is 1 op 55.000 tot 1 op 1.000.000.

إذا تم استخدام الخلايا الجذعية ، فسيقوم الطبيب أو المستشفى بتقديم هذا الطلب. بطبيعة الحال ، هذا يمر دائمًا من خلال المالك نفسه. يجب عليك دائما إعطاء الإذن. بالتشاور مع الطبيب المعالج أو المستشفيات المعالجة ، يتم إطلاق الخلايا الجذعية وإرسالها إلى المكان المطلوب.

Overige vragen & misverstanden

 

Donor cellen zijn alleen aan de orde bij genetische bepaalde ziektes. In alle andere gevallen gebruik je JUIST en bij voorkeur je eigen stamcellen. In geval iemand een erfelijke vorm van leukemie krijgt (ca. 50% van de gevallen) gebruik je inderdaad liever niet de eigen stamcellen. Er wordt aangenomen dat je daarmee de ziekte opnieuw in het lichaam introduceert. Overigens is er ook al in de literatuur beschreven dat erfelijke leukemie door toepassing van eigen stamcellen is te genezen maar staande praktijk is toepassing van donor cellen.

Bij alle andere aandoeningen (auto-immuunziektes, andere bloedziektes, autisme etc.) is het gebruik van eigen stamcellen altijd de eerste keus. De zeer grote vraag naar donoren komt veelal omdat er van de huidige generatie geen stamcellen zijn opgeslagen.

Overigens is afstoting bij gebruik van donorstamcellen (de graft versus host reactie) zeer levensbedreigend en heeft ook levenslange gevolgen. Medicatie om afstoting tegen te gaan blijft altijd noodzakelijk.

تعتبر القدرة على الاستفادة من الخلايا الجذعية للمتبرع في علاج الأمراض فرصة رائعة للمرضى الذين يعانون من العديد من الأمراض المختلفة في الوقت ذاته.

Dat is een verkeerde veronderstelling. Het is nu al uiterst belangrijk om de beschikking te hebben over je eigen stamcellen gezien de meer dan 80 met eigen stamcellen behandelbare ziektes en aandoeningen en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Vindt u donatie belangrijk, meldt u zich dan zelf, als ouder, aan als donor. Vaak is wangslijm al genoeg om uw HLA typering vast te stellen. U kunt dan worden opgenomen in het donor register en wellicht als donor worden opgeroepen. Uw kind houdt dan de volledige beschikking over de eigen unieke en onvervangbare stamcellen.

هناك الكثير من الشائعات عبر الإنترنت حول أن دم الحبل السري لا يحتوي على ما يكفي من الخلايا الجذعية لاستخدامها كعلاج. هذا خاطئ تمامًا. قبل كل شيء، هذه الحسابات تستند إلى الخلايا الجذعية للمانح. ثانيًا، يستند إلى نوع الحالة المرضية التي تحتاج إلى تلقي العلاج.

Het verhaal van Hendrikje van Andel-Schipper zegt wat dat betreft genoeg.

في التجارب السريرية، يستخدم الأطباء عدد أقل من الخلايا الجذعية في كل مرة، وهو كذلك خيار لتمييز الخلايا الجذعية في المختبر لزيادة عدد الخلايا السلفية.

بتمييز الخلايا الجذعية المتوافرة، يمكنك الوصول إلى نتيجة مماثلة باستخدام عدد أقل من الخلايا الجذعية.

نتلقى الكثير من الأسئلة حول ربط الحبل السري في وقت متأخرة بعد الولادة. "هل لا يزال بإمكاننا الاحتفاظ بالخلايا الجذعية بعد ربط الحبل السري في وقت متأخرة بعد الولادة". "أليس ذلك هو الخيار الأفضل بالنسبة للطفل؟". "أليس من الأفضل عدم الاحتفاظ بالخلايا الجذعية؟". إلخ.

In principe bemoeit de stamcelbank zich niet met het moment van afnavelen, dat laten wij aan de ouder(s) samen met de verloskundige. Echter, de wetenschappelijke discussie ging ooit primair om A: Onmiddellijk afnavelen of B: Na 10 tot 30 seconden afnavelen (uitkloppen). Inmiddels wordt er soms gesproken over minuten tot een half uur maar dat wordt wetenschappelijk niet onderbouwd. Hieronder vindt u een link naar een belangrijk onderzoek naar uitkloppen in de Engelse taal waarvan hier een kort uittreksel in het Nederlands: “De grootste hoeveelheid bloed wordt getransfereerd in de eerste 10 tot 15 seconden, gevolgd door een periode van niet noemenswaardige transfer tussen de 30 en 45 seconden (Originele tekst ; The time of delayed cord clamping is a matter of controversy: Yao et al. showed that the first, and most significant, placental transfusion occurs 10 to 15 seconds after delivery (Figure 1), followed by a period of insignificant gain of blood at 30 and 45 seconds”.

U bepaalt uiteraard zelf wat u doet maar 1 of wellicht 2 minuten uitkloppen is al lang genoeg. Het originele onderzoek vindt u met deze link ispub.com/IJPN/11/2/13641